Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comfortabel fietspad naar De Panne ingereden

Het vroegere fietspad kreeg ooit de bedenkelijke titel "slechtste fietspad van West-Vlaanderen". Gedurende een periode van 3 jaar werden de Panne- en Veurnestraat over een afstand van meer dan 3,5 kilometer grondig vernieuwd.

Waar mogelijk, werd het fietspad  volledig afgescheiden van het autoverkeer. Het kruispunt van de Pannestraat met de Koksijdestraat en de Slableedstraat werd aangepast naar een rotonde. Op die wijze kan het verkeer er vlotter verlopen. 

Er werd een ventweg gecreëerd ten noorden van de Pannestraat, zodat de klanten vlot de winkels kunnen bereiken zonder het doorgaand verkeer te hinderen. In de bebouwde kommen van Veurne en De Panne werd er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Tot slot vernieuwde de aannemer ook het wegdek.

De totale kostprijs voor het fietsproject bedroeg 16 miljoen euro ten laste van de Vlaamse overheid, behalve de verwervingskosten voor de extra gronden die door de drie betrokken lokale besturen werden betaald (De Panne, Koksijde en Veurne).

~ Peter Roose - Burgemeester

05/07/2024