Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Talent-is Engineering baanbrekend in toeristische beleving

Dankzij het Europees uitwisselingsprogramma Erasmus voor scholen en de provinciale steun kunnen de leerlingen van Talent-is Engineering (VTI) met het project "Steam Up" baanbrekende resultaten voorleggen.

De leerlingen van de school ontwikkelden een sensor die prikkels uitstuurt, waardoor een blinde of dove toerist autonoom wordt aangestuurd om een toeristische route te ontdekken zonder begeleiding. Langs het traject kunnen meerdere QR-codes geplaatst worden die toeristische info verstrekken in gesproken taal of met gebaren. 

De school creëerde eveneens een aantal spelelementen die in het openbaar domein kunnen geplaatst worden die voor iedereen toegankelijk zijn, net zoals een 3D print van de historische gebouwen op de Grote Markt.

Deze hulpmiddelen zijn extra troeven voor de stad om aan toeristen met een beperking toch een grote toeristische belevingswaarde aan te bieden. De toeristische dienst zal het aanbod dan ook verder bekend maken binnen deze nichemarkt, maar ook de ontwikkelde instrumenten verder promoten in de sector.

   

~ Jonas Bel - Schepen van Toerisme

06/06/2024